News: Paylike joins forces with Lunar

3-D Secure

3-D Secure är ett protokoll som används av både Visa och Mastercard för att öka säkerheten på korttransaktioner online, även känt som “Visa Secure” och “Mastercard ID Check”.

De flesta online-köpare är vana vid 3-D Secure och för de flesta handlare är kostnaden i extra friktion under verifieringssteget i kassan väl värt det för den erhållna säkerheten mot bedrägeri och ansvarsförskjutning som 3-D Secure ger.

Exempel på 3-D Secure implementering

I ovanstående video ser du en live-transaktion som autentiseras med Visa Secure av en dansk användare på en dansk e-handelswebbplats. Observera att det är den utfärdande banken som bestämmer hur implementeringen av 3-D Secure görs, Paylike visar bara implementeringen som gjordes av den utfärdande banken i en iframe. I det här fallet använder banken ett textmeddelande med en hemlig kod för att göra en tvåfaktorsautentisering.

Vanliga Frågor

Vad är transaktionsavgiften för 3-D Secure?

Det finns inga extra avgifter på transaktioner som använder 3-D Secure. När du skapar ett nytt Paylike konto är 3-D Secure automatiskt aktiverat. Om du skulle vilja inaktivera det av någon anledning, vänligen kontakta oss.

Hur implementerar jag 3-D Secure med Paylike?

Om du använder dig av vår pop-up i kassan är 3-D Secure redan implementerat från början. Här ser du ett exempel på hur det ser ut.

Om du har ett anpassat system behöver du själv integrera 3-D Secure i din kassa. Läs vår dokumentation här (https://github.com/paylike/sdk/blob/master/3dsecure/index.md)

Hur fungerar ansvarsskiftet med 3-D Secure?

För de flesta handlare är kortutgivaren ansvarig vid bedrägeri när transaktionen har verifierats med 3-D Secure.

Det finns undantag från denna regel för så kallade “3-D Secure försök”, gränsöverskridande transaktioner, bitcoins, kontantkort och så vidare. Om du vill förstå precis hur du är skyddad i din specifika verksamhet, var god kontakta din Paylike-representant.