Valutaomvandling

Med Paylike kan du debitera dina kunder i nästan vilken valuta som helst som stöds av Visa och Mastercard. Vi konverterar automatiskt betalningen till din valda finansieringsvaluta.

Valutaomvandling är en komplex process som de flesta banker försöker presentera på ett enkelt sätt med “gratis valutaväxling”, samtidigt som de tjänar 5-10% genom att ge dig en växelkurs som är till deras fördel.

När man tittar på dagens växelkurs så ser man marknadens så kallade “mittkurs” som är den genomsnittliga köp- och säljkursen för dagen. Detta förändras naturligtvis under dagen och när vi gör valutaomvandlingen vet vi inte vad växelkursen kommer bli.

Därför har vi förenklat saker för dig genom att göra omvandlingar på 2% över marknadens mittkurs, vilket ger dig en rättvis växelkurs och direkt överblick av transaktionens kostnader.

Det har bevisats om och om igen att ta betalningar i kundens lokala valuta ökar omvandlingsfrekvensen, men det betyder inte alltid att det är det rätta valet. Du kan välja att debitera din kund i din valda finansieringsvaluta och undvika valutaomvandlingen. Men kom ihåg att:

  1. Din omvandlingsfrekvens kan sjunka
  2. Kunden debiteras (troligtvis) ett högre pris av sin egen bank än när du gör valutaomvandlingen för dem med Paylike.